Nagykereskedő Szabályzata

 1. A Matterhorn Nagykereskedőnél történő rendelés leadása a jelen szabályzat elfogadását jelenti.
 2. Matterhorn egy nagykereskedő (a továbbiakban: nagykereskedő) és gazdasági szereplőket szolgál ki. A Matterhorn nagykereskedő tulaldonosa Matterhorn Moda Sp. z o.o. székhelye: Mysłowice, ul. Katowice 51, Adóazonosító szám: 8961552779, EU HÉA-szám: PL 8961552779 Cégjegyzék száma: 364871017. A Megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő) kijelenti, hogy ezt a tevékenységet a gazdasági szereplő nevében és érdekében végzi. A Matterhorn nagykereskedőnél történő eladás nem tartozik a fogyasztói jog szabályozásainak hatálya alá.
 3. A Megrendelő köteles számlazási  és szállítási adatokat megadni (beleértve a vállalat nevét és egy érvényes adószámát). Amennyiben szállítási és számlazási adatok eltérnek egymástól, ezt a rendelés leadásákor a “további információk” mezőben fel kell tüntetni. A számla az ügyfél által rendelés leadásákor megadott adatok alapján kerül kiállítására.
 4. A Matterhorn weboldalán megjelenített összes ár nettó nagykereskedelmi ár (HÉÁ-t nem tartalmaznak).
 5. A Matterhorn nagykereskedőnél kinált árú új, legális forrásokból származik és hibáktól mentes árú.
 6. A rendelés leadásákor Ön beleegyezik a személyes adatai adatbázisunkban történő elhelyezésébe. Az adatok a rendelés teljesítésére és marketing célokra kerülnek felhasználására.
 7. A Matterhorn nagykereskedő nem felel olyan hibakért, amelyeket egy rendszer üzemzavara okozott vagy olyan hibákért, amelyek a nagykereskedő honlapjának felhasználója és szerverei közötti kommunikáció során keletkeztek. A nagykereskedő nem felel a rendelés leadásákor Megrendelő által megadott hibás adatokért. Különösen hibás módon kiszámított szállítási költségek, HÉA-kulcs valamint a termék ára nem lehetnek végleges jellegűek és megfelelően kijavíthatóak.
 8. A Matterhorn nagykereskedő fenntartja magának jogot a rendelés egészében vagy részben történő teljesítésénék elmaradására. Amennyiben a megrendelt termék a rendelés összekészítésékor nem elérhető, a nagykereskedő a megrendelt termékek közül csak az elérhető termékeket kiszállítja a Megrendelő részére, a nem elérhető termék árát átutalja fizetési többlet formájában a Megrendelő fizetési egyenlegére. A többletet a Megrendelő felhasználhatja egy újabb rendelésnél, amelyet a Nagykereskedőnél leadni fogja.  A Megrendelő írásban fogalmazott kifejezetten kérésére a többlet vissza lesz küldve a Megrendelő részére, amely módjáról a Felek külön állapodnak meg. A többlet visszafizetési alapérv szerint a visszafizetése ugyanilyen módon történik mint az első fizetés.
 9. A termék rendelésére a Nagykereskedő honlapján található “RENDELÉS” gombra rákattintásával és előzetesen megadott összes szukséges adatok követően kerül a sor.
 10. Visszaárút nem áll módunkban elfogadni. A Matterhorn nagykereskedőnél elvégzett vásárlások nem minősülnek fogyasztói eladásnak és természetes személyekre nem vonatkoznak. A vásárlásokat kizárólag egy válallkozó végezheti. Emiatt a nagykereskedelmi rendeléseket nem lehet visszaadni. Visszaadni kizárólag sérült termékeket lehet, amelyről a vásárlónak értesíteni kell a Matterhorn nagykereskedőt a szállítmány kézhezvételétől számított 24 órán belül. A Matterhorn nagykereskedő nem fogadja el a vásárlójának ügyfeleinek minősülő fogyasztók által benyújtott reklamációkat.
 11. Javasoljuk, hogy a fizetés során adja meg a helyes e-mail címet és mobiltelefonszámot. A megadott telefonszámok hiányából eredő sikertelen szállítások nem kompenzálhatók.
 12.  A szokásos feldolgozási idő 1-5 munkanap. Az adott termék megrendelésének teljesítéséhez szükséges idő a kosárban és a weboldalon elérhető XML-fájlban van feltüntetve. A szállítás további néhány napot vesz igénybe. Ezért az átvételi idő = feldolgozási idő + szállítási idő. A Nagykereskedő által nem befolyásolható okok miatt, mint például érvénytelen cím, vámkezelési eljárások vagy egyéb okok, a szállítási idő hosszabb időt vehet igénybe.
 13. A szállítmány átvétele előtt ellenőrizni kell, hogy a csomagolás nem sérült-e szállítás közben. Különös figyelmet kell fordítani a csomagra ráragasztott szalagok vagy plombák állapotára. Ha a szállítmány sérülésre utaló jeleket mutat, vagy ha a plombák (szalagok) elszakadtak, a szállítmány átvételét meg kell tagadni és készíteni a futár jelenlétében egy kárfelvételi jegyzőkönyvet valamint haladéktalanul kapcsolatba lépni az eladóval az ügy tisztázása érdekében. Az átvételkor elvégzett szállítmány ellenőrzése nélkülözhetetlen feltétel annak, hogy a küldemény szállítás közbeni sérüléséből vagy lopásából eredő Ügyfél kárigényeit figyelembe lehessen venni (a termékgarancia nem terjed ki a mechanikus, külső tényező által okozott sérülésekre). A címzett által nem átvett vagy a Matterhorn részére visszaküldött szállítmányokat a Vásárló saját költségére veszi át.
 14. Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a Matterhorn nagykereskedőnél található termékek leírásai és fényképei ellenőrizve legyenek, azonban nem felelünk a gyártók által bevezetett módosításokért és a leírásokban található hibákért.
 15. A HÉA-számlát a szállítmányhoz csatoljuk vagy a Nagykereskedő honlapjáról le lehet tölteni.
 16. A Megrendelő vállalja, hogy elolvassa a Matterhorn honlapján közzétett, együttműködésről szóló információkat.

 

Ha bármilyen további kérdése van, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: [email protected]